Skaffa material för språkstudierna

Olika människor har olika metoder för att memorera och plugga in nya lärdomar. Det gäller även för språk och därför är det viktigt att utforska vilket sätt som passar just dig. Vissa vill helst prata så mycket som möjligt, andra föredra att skriva och ytterligare andra tycker att det känns bäst att kombinera flera olika varianter.

Oavsett vilken metod just du föredrar är det alltid bra att skaffa hem lämpligt kontorsmaterial för språkstudierna. Här kommer du få några tips på hur du kan använda olika sorters kontorsmaterial för att plugga som allra bäst.

Färger, kategorier och ständiga upprepningar

Repetition är kunskapens moder enligt ett gammalt ordspråk och det stämmer än idag. Enligt Skolverket är det just upprepande över tid som ger de allra bästa resultaten. Med pennor och anteckningsböcker kan du skriva verb, glosor och fraser upprepade gånger. Ett annat bra sätt är att köpa post-it-block i olika färger och sätta upp i hemmet. Du kan till exempel skriva vad olika saker heter, till exempel ”kylskåp”, ”dörr” och ”bord” och sätta dem på respektive föremål. På så sätt kommer du nästan omedvetet få in olika glosor.

En annan bra metod är att köpa hem extra fina pennor, gem och anteckningsböcker som helt enkelt gör det lite roligare att plugga. Med hjälp av olika indelningar i kategorier, exempelvis ”på restaurangen”, ”på stranden” eller ”på museet” kan du sedan skriva och rita passande meningar, samtidigt som du arbetar med snyggt kontorsmaterial. Passa också gärna på att skaffa en brevvän på det språk du vill lära dig – gamla hederliga pappersark och kuvert kan göra susen för språkstudierna.